Ansök här

Projektchef till HSB ProjektPartner

Då en av våra duktiga Projektchefer i region Nord nu går vidare till en annan roll söker vi hans efterträdare. Hos oss är det du som påverkar din utveckling. Vi förväntar oss att du bidrar till företagets framgång och lovar i gengäld att dina insatser kommer att värdesättas. Möjligheterna finns hos oss!

Som Projektchef kommer du vara med och driva projektutvecklingen från råmark till överlämnade av en färdig bostadsfastighet, se dina idéer formas, utvecklas och växa fram till en färdig byggnad. Detta kommer du att göra tillsammans med ditt team av drivna kollegor inom sälj, marknad och inredning. Inom HSB ProjektPartner råder en informell, rak och öppen kultur med högt i tak där kompetens, jämställdhet och samverkan värderas högt. Precis som HSB i stort, bedriver HSB ProjektPartner en väl fungerande verksamhet med tydliga mål, god kommunikation och goda utvecklingsmöjligheter. Som Projektchef kommer du att samarbeta med engagerade kollegor inom såväl HSB ProjektPartner som övriga delar av HSB:s organisation. Du får stor frihet under ansvar och vi arbetar aktivt med att skapa balans i tillvaron mellan jobb och fritid. Med den rätta ambitionen är en anställning hos oss en bra investering i dig själv och din karriär.

Arbetsuppgifter/Ansvar
Rollen som Projektchef innebär att självständigt leda och ansvara för aktuella byggprojekt, från tidigt idéskede till överlämning till förvaltningen, allt i enlighet med HSB ProjektPartners nyproduktionsprocess. Projektchefsrollen innebär därmed ett helhetsansvar för respektive byggprojekt inom verksamhetsområdet, där det bland annat åvilar Projektchefen att leda ingående aktörer, förhandla om markköp, driva detaljplanearbete, upphandla konsulter och entreprenörer, upprätta och stämma av produktionsbudget samt tillse att interna resurser tillsätts enligt framtagen process, i syfte att uppnå överenskommen målsättning. Som Projektchef har du ett uttalat resultatansvar med utgångspunkt i de operativa målsättningarna. Projektchefen för HSBs talan med alla inblandade intressenter, såväl interna som externa, från start till mål i de nyproduktionsprojekt som man svarar för. Arbetet sker i mycket nära samverkan med aktuell regionförening, projektörer, entreprenörer, myndigheter m.fl. och ställer därför krav på god social kompetens med förmåga att bygga och upprätthålla långsiktiga relationer med samtliga intressenter, som är involverade i våra nyproduktionsprojekt. Som Projektchef är du organisatoriskt placerad i region Nord. Geografiskt verksamhetsområde omfattar Västerbottens län med huvudsaklig produktionsort Luleå. Resor förekommer i tjänsten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är affärsmässig, resultatinriktad och marknadsorienterad med mångårig erfarenhet av att utveckla och driva projekt inom bygg- och fastighetsbranschen. Vi ser en fördel i om du har en akademisk examen, gärna med inriktning mot bygg, fastighet eller motsvarande. Rollen kräver erfarenhet inom både projektutvecklings- och projektstyrningsfaserna. Vi ser gärna att du har erfarenhet från entreprenadsidan där du har arbetat med egenutvecklade projekt, företrädesvis bostadsproduktion, och behärskar hela kedjan i ett nybyggnationsprojekt, från idé och markköp till överlämning. Vi ser också gärna att du har erfarenhet från köp och säljprocesser vad gäller mark och fastigheter. Goda kunskaper i fastighets- och entreprenadjuridik och även kunskaper inom projektekonomi är meriterande.

För att nå framgång i rollen som projektchef ser vi dig som är väletablerad inom branschen med ett upparbetat kontaktnät. Du är en initiativrik, social och driven person som är affärsmässig, men med ett kund- och marknadsorienterat mindset. Vidare skall du kunna samverka med kollegor inom företaget såväl som med övriga inom HSB. Du behöver även vara strukturerad, ansvarstagande, analytisk och duktig på att prioritera för att trivas och lyckas i denna tjänst.

HSB ProjektPartner – en av Sveriges ledande bostadsutvecklare
HSB är Sveriges största bostadskooperation, en medlemsägd organisation som arbetar med bosparande, bostadsutveckling och förvaltning. HSB ProjektPartner är HSB:s nationella nyproduktionsbolag och en av Sveriges ledande bostadsutvecklare. Vi är HSB-föreningarnas partner vid nyproduktion och tillsammans utvecklar vi nya bostäder till HSB:s medlemmar och bosparare runt om i Sverige. HSB ProjektPartner är också med och skapar nya bostadskoncept för den yngre generationen genom projekt som HSB Living Lab. Inom vår Nyproduktionsverksamhet hjälper vi de regionala HSB-föreningarna i arbetet med att bygga bostäder åt medlemmarna och arbetet består i huvudsak av att tillföra kapital och kompetens i gemensamma projekt. Vi erbjuder tjänster inom exempelvis markförvärv, projektutveckling/projektstyrning/projektekonomi, hållbarhet, marknadsanalys, marknadsföring, försäljning och inredning. Vi har en regionindelning som omfattar fyra regioner. Under 2022 planerar vi att produktionsstarta drygt 1100 nya bostäder samt ca 1 300 säljstartade lägenheter. De kommande åren ökar vi gradvis volymen mot det långsiktiga målet 1 500 produktionsstarter per år samtidigt som vi höjer ambitionen för våra markförvärv ordentligt. Våra nya projekt har mottagits väl och står sig bra i konkurrensen från övriga aktörer på marknaden. Vi arbetar för en fortsatt långsiktigt hållbar ökning av vår produktionsvolym. Inom hållbarhet verkar HSB ProjektPartner för att stödja de globala utvecklingsmålen, som berör hållbar energi, klimat, hållbara städer, innovation, jämställdhet, hållbar konsumtion och produktion m.fl. HSB är en av medlemmarna i Lokal Färdplan Malmö 2030, ett initiativ som strävar mot en koldioxidneutral nyproduktion med inledning från 2025. De erfarenheterna tar vi med oss i all vår nyproduktion över hela landet. HSB utsågs nyligen till Sveriges grönaste varumärke.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar HSB ProjektPartner AB med Isaksson Rekrytering. För mer information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult, Ira Isaksson via telefon: 070-485 75 59 eller e-post: ira@isakssonrekrytering.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande. Vi tar inte emot ansökningar via mail utan enbart genom annonsen.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Ansök här
Titel
Projektchef
Stad
Luleå
Sista ansökningsdatum
22
-
09
-
02
Sektor
Privat
Branch
Fastighet
Tjänst
Heltid
Anställningsform
Rekrytering
Kontaktperson
Bild på kontaktperson
Ira Isaksson
Tipsa någon om jobbet