2024-04-25
Rollbeskrivningar

Jobba som fälttekniker: Arbetsuppgifter, utbildning & lön

Utforska rollen som fälttekniker inom förnybar energi: förstå jobbets ansvarsområden, vilken utbildning som lägger grunden för framgång, löneförväntningar och hur du kan särskilja dig som en expert inom ditt område.

Vad gör en fälttekniker?

Som fälttekniker övervakar och underhåller du utrustning inom sol-, vind- eller vattenkraftverk. Du ser till att teknologin fungerar optimalt, löser tekniska problem på plats och utför rutinmässiga kontroller för att förlänga anläggningarnas livslängd.

Hur får jag ett jobb som fälttekniker? Vilken utbildningen krävs?

En teknisk yrkesutbildning, företrädesvis med inriktning mot förnybar energi, ger dig en stabil grund. Sök praktik eller instegspositioner inom sol-, vind- eller vattenkraftverk. Fortsatt certifiering och säkerhetsutbildning kan vara nödvändigt beroende på rollen.

Lön fälttekniker: Vad tjänar man som fälttekniker?

Fälttekniker inom förnybar energi är ansvariga för underhåll, installation och reparation av energisystem och utrustning på plats. Som fälttekniker kan man förvänta sig en månadslön på cirka 30 000 till 45 000 SEK beroende på erfarenhet. Observera att dessa siffror, som grundar sig på officiella data från Statistiska centralbyrån (SCB), Unionen och genomförda rekryteringsuppdrag, är ungefärliga och kan variera över tid beroende på marknadsförhållanden och regioner.

Några tips på hur du kan sticka ut som kandidat inom förnybar energi

För att positionera dig som en ledande kandidat inom förnybar energi är det viktigt att framhäva de unika kompetenser och erfarenheter du besitter inom detta område i ditt cv och personliga brev. Genom att visa upp ditt intresse och din expertis inom förnybar energi, både i text och genom dina verkliga prestationer, kan du fånga arbetsgivarnas intresse och särskilja dig från mängden av sökande.

‍{{kontakt-banner}}

Några insiktsfulla råd: 

  1. Anpassa ditt cv och personliga brev: Lyft fram de kompetenser och insikter du har som är specifika för förnybar energi. Låt det klart framgå hur du med din erfarenhet och kunskap kan spela en nyckelroll i en grönare framtid.
  1. Nätverka och följ branschtrender: Engagera dig i det professionella sammanhanget kring förnybar energi genom att närvara vid konferenser, mässor och andra relevanta evenemang. Var uppdaterad gällande de senaste teknologierna och innovationerna inom förnybar energi, vilket understryker ditt genuina intresse och förståelse.
  2. Utveckla dina egenskaper: För att bli den självklara kandidaten, fokusera på att förbättra kvaliteter såsom proaktivitet, kommunikationsfärdigheter och förmågan att bidra till och driva en hållbar energiomställning.

Se lediga jobb
Lediga jobb
Kontakta oss
Kontakt

Vanliga frågor och svar för dig som söker jobb

Hur stöttar ni mig i processen som kandidat?
White plus
Vi är med dig hela vägen. När du når intervjufasen hos oss kan du förvänta dig rådgivning och vägledning inför intervjun med våra uppdragsgivare, inklusive förberedelser kring potentiella frågor. Vi bidrar också med insikter om företagskulturen för att du ska kunna förbereda dig optimalt. Efter intervjun ger vi konstruktiv feedback baserad på vad vår uppdragsgivare har delat med oss.
Hur lång tid tar det tills jag får svar på min ansökan?
White plus
Svarstiden för din ansökan varierar beroende på den specifika positionen och vår nuvarande rekryteringsprocess. Vi strävar alltid efter att hålla dig välinformerad och kommunicera eventuella nästa steg så snabbt som möjligt. Om du vill få en uppfattning om svarstiden rekommenderar vi att du noga följer de ansökningsinstruktioner som ges. Om tidsramarna är oklara, tveka inte att höra av dig till oss efter 1–2 veckor för en uppdatering.
White plus
White plus