2024-04-24
Rollbeskrivningar

Jobba som fastighetsförvaltare: Arbetsuppgifter, utbildning & lön

Utforska den dynamiska rollen som fastighetsförvaltare: en position som kombinerar skicklig förvaltning med djupgående branschkunskap. Här ger vi dig insikter i vad en fastighetsförvaltare gör, de nödvändiga utbildningsstegen, löneförväntningar och hur du sticker ut som kandidat inom fastighetsbranschen.

Vad gör en fastighetsförvaltare?

Som fastighetsförvaltare sköter du daglig drift och långsiktig skötsel av fastigheter, säkerställer att de är välhållna, säkra och lönsamma. Du hanterar relationer med hyresgäster, övervakar hyresavtal och samarbetar med uthyrningsavdelningen. Se även till att all dokumentation är aktuell och arkiverad. Arbetsbeskrivningen kan variera beroende på företagets storlek, typ av fastigheter och geografisk placering.

Hur får jag jobb som fastighetsförvaltare? Vilken utbildning krävs?

Många yrkeshögskolor och högskolor erbjuder utbildningar inom fastighetsförvaltning, där en examen i fastighetsekonomi, juridik eller byggteknik ger en bra grund. Skaffa praktisk erfarenhet genom praktik eller juniorroller. Nätverka aktivt via branschorganisationer för att hålla dig à jour med standarder och trender. Specialisering inom specifika fastighetssektorer kan ytterligare förstärka din expertis.

Lön fastighetsförvaltare: Vad tjänar man som fastighetsförvaltare?

Fastighetsförvaltare ansvarar för att övervaka och förvalta fastigheter på uppdrag av fastighetsägare. Lönen varierar beroende på fastighetens storlek och komplexitet. En fastighetsförvaltare kan förvänta sig en månadslön på cirka 40 000 till 60 000 SEK beroende på erfarenhet. Observera att dessa siffror, som grundar sig på officiella data från Statistiska centralbyrån (SCB), Unionen och genomförda rekryteringsuppdrag, är ungefärliga och kan variera över tid beroende på marknadsförhållanden och region.

Några tips på hur du kan sticka ut som kandidat inom fastighetsbranschen

För att bli en attraktiv kandidat inom fastighetsbranschen är det avgörande att betona dina relevanta kompetenser och kunskaper i ditt CV och personliga brev. Genom att både beskriva och visa upp din expertis inom fastigheter kan du sticka ut från andra sökande. Här är några användbara tips:

  1. Anpassa ditt CV och personliga brev: Framhäv de färdigheter och erfarenheter som är direkt relevanta för fastighetsbranschen. Visa tydligt hur din bakgrund passar in i branschen och hur du kan bidra till dess framgång.
  2. Nätverka och följ branschtrender: Bygg upp ett professionellt nätverk inom fastighetsbranschen genom att delta i evenemang som mässor och seminarier. Håll dig väl informerad om de senaste trenderna och utvecklingen inom branschen, vilket visar på ditt engagemang och dina insikter.
  3. Utveckla viktiga egenskaper: För att bli en eftertraktad kandidat är det viktigt att utveckla egenskaper som drivkraft, stark kommunikationsförmåga och förmågan att trivas i en roll som kräver många kontakter och relationer. Dessa egenskaper kan göra dig mer attraktiv för arbetsgivare inom fastighetssektorn.

Se lediga jobb
Lediga jobb
Kontakta oss
Kontakt

Vanliga frågor och svar för dig som söker jobb

Hur stöttar ni mig i processen som kandidat?
White plus
Vi är med dig hela vägen. När du når intervjufasen hos oss kan du förvänta dig rådgivning och vägledning inför intervjun med våra uppdragsgivare, inklusive förberedelser kring potentiella frågor. Dessutom ger vi dig insikter om företagskulturen för att du ska kunna förbereda dig optimalt. Efter intervjun ger vi konstruktiv feedback baserad på vad vår uppdragsgivare har delat med oss.
Hur lång tid tar det tills jag får svar på min ansökan?
White plus
Svarstiden för din ansökan varierar beroende på den specifika positionen och vår nuvarande rekryteringsprocess. Vi strävar alltid efter att hålla dig välinformerad och kommunicera eventuella nästa steg så snabbt som möjligt. Om du vill få en uppfattning om svarstiden rekommenderar vi att du noga följer de ansökningsinstruktioner som ges. Om tidsramarna är oklara, tveka inte att höra av dig till oss efter 1–2 veckor för en uppdatering.
White plus
White plus