2024-04-24
Rollbeskrivningar

Jobba som fastighetsskötare: Arbetsuppgifter, utbildning & lön

Fastighetsskötaren spelar en central roll i att upprätthålla och förbättra fastighetens värde genom noggrann skötsel och underhåll. Läs vidare för att utforska rollens arbetsuppgifter, utbildningsvägar, löneförväntningar och tips för att skapa en framstående karriär inom fastighetsbranschen.

Vad gör en fastighetsskötare?

Som fastighetsskötare ser du till att fastighetens in- och utvändiga miljö är välunderhållen. Du utför mindre reparationer, skötsel och tillsyn, samt är hyresgästens första kontaktpunkt vid frågor om fastighetens skötsel.

Hur får jag ett jobb som fastighetsskötare? Vilken utbildning krävs?

Som fastighetsskötare är praktisk erfarenhet och kunskap inom fastighetsskötsel värdefullt. En yrkesutbildning eller kurser inom fastighet underlättar, men många kommer in via praktik, lärlingsplatser eller genom tidigare arbete inom service och underhåll. Att visa initiativ och ha ett öga för detaljer är nyckelkomponenter.

Lön fastighetsskötare: Vad tjänar man som fastighetsskötare?

Fastighetsskötare är ansvariga för att underhålla och sköta om fastigheter, inklusive reparationer och underhåll. Lönen varierar beroende på fastighetens storlek och komplexitet. En fastighetsskötare kan förvänta sig en månadslön på cirka 25 000 till 35 000 SEK beroende på erfarenhet. Observera att dessa siffror, som grundar sig på officiella data från Statistiska centralbyrån (SCB), Unionen och genomförda rekryteringsuppdrag, är ungefärliga och kan variera över tid beroende på marknadsförhållanden och regioner.

Några tips på hur du kan sticka ut som kandidat inom fastighetsbranschen

För att bli en attraktiv kandidat inom fastighetsbranschen är det avgörande att betona dina relevanta kompetenser och kunskaper i ditt CV och personliga brev. Genom att både beskriva och visa upp din expertis inom fastigheter kan du sticka ut från andra sökande. Här är några användbara tips:

  1. Anpassa ditt CV och personliga brev: Framhäv de färdigheter och erfarenheter som är direkt relevanta för fastighetsbranschen. Visa tydligt hur din bakgrund passar in i branschen och hur du kan bidra till dess framgång.
  2. Nätverka och följ branschtrender: Bygg upp ett professionellt nätverk inom fastighetsbranschen genom att delta i evenemang som mässor och seminarier. Håll dig väl informerad om de senaste trenderna och utvecklingen inom branschen, vilket visar på ditt engagemang och dina insikter.
  3. Utveckla viktiga egenskaper: För att bli en eftertraktad kandidat är det viktigt att utveckla egenskaper som drivkraft, stark kommunikationsförmåga och förmågan att trivas i en roll som kräver många kontakter och relationer. Dessa egenskaper kan göra dig mer attraktiv för arbetsgivare inom fastighetssektorn.

Se lediga jobb
Lediga jobb
Kontakta oss
Kontakt

Vanliga frågor och svar för dig som söker jobb

Hur stöttar ni mig i processen som kandidat?
White plus
Vi är med dig hela vägen. När du når intervjufasen hos oss kan du förvänta dig rådgivning och vägledning inför intervjun med våra uppdragsgivare, inklusive förberedelser kring potentiella frågor. Dessutom ger vi dig insikter om företagskulturen för att du ska kunna förbereda dig optimalt. Efter intervjun ger vi konstruktiv feedback baserad på vad vår uppdragsgivare har delat med oss.
Hur lång tid tar det tills jag får svar på min ansökan?
White plus
Svarstiden för din ansökan varierar beroende på den specifika positionen och vår nuvarande rekryteringsprocess. Vi strävar alltid efter att hålla dig välinformerad och kommunicera eventuella nästa steg så snabbt som möjligt. Om du vill få en uppfattning om svarstiden rekommenderar vi att du noga följer de ansökningsinstruktioner som ges. Om tidsramarna är oklara, tveka inte att höra av dig till oss efter 1–2 veckor för en uppdatering.
White plus
White plus