2023-12-06
Rollbeskrivningar

Jobba som hyresadministratör: Arbetsuppgifter, utbildning och lön

Bli en nyckelspelare i fastighetsbranschen som hyresadministratör. I denna artikel dyker vi in i rollens ansvarsområden, utbildningsvägar och löneförväntningar. Läs vidare för att förstå hur du kan bli framgångsrik i detta viktiga yrke och vilka färdigheter som efterfrågas.

Vad gör en hyresadministratör? 

Som hyresadministratör har du en nyckelroll där du hanterar och administrerar hyresavtal och fastighetsportföljer. Din uppgift inkluderar att säkerställa att hyresavtalen följer gällande lagar och regler, att fakturor hanteras korrekt, och att hyresgäster får rätt support och service. Genom att kombinera din förståelse för fastighetsmarknaden med dina administrativa färdigheter, bidrar du aktivt till att säkerställa en smidig och lönsam hantering av fastigheter och hyresavtal.

Hur får jag ett jobb som hyresadministratör?  Vilken utbildning krävs?

För att inleda din karriär som hyresadministratör bör du ha en relevant utbildning inom fastighetsförvaltning eller ekonomi. Det är viktigt att ha en förståelse för fastighetsmarknaden och hyresavtal. Att bygga upp ett professionellt nätverk, delta i branschrelaterade kurser och få praktisk erfarenhet inom fastighetsadministration kan öka dina chanser att säkra ett jobb som hyresadministratör. Praktikplatser och mentorskap kan också vara värdefulla steg på vägen mot din önskade karriär.

{{kontakt-banner}}

Lön hyresadministratör: Vad tjänar man som hyresadministratör?

En hyresadministratör är ansvarig för att hantera och administrera hyresavtal och fastighetsrelaterade ekonomiska transaktioner. Lönen för en hyresadministratör varierar beroende på erfarenhet och plats. För en person som just börjar som hyresadministratör kan den genomsnittliga månadslönen variera från ungefär 30 000 till 45 000 SEK. Med ökad erfarenhet och specialisering kan lönen öka till mellan 45 000 och 65 000 SEK eller mer per månad. Dessa siffror är ungefärliga och kan variera beroende på faktorer som arbetsplats och branschens behov. Lönen kan också påverkas av individuella förhandlingar och möjligheten att förhandla om förmåner och bonusar.

Några tips på hur du kan sticka ut som kandidat inom fastighetsbranschen

För att bli en attraktiv kandidat inom fastighetsbranschen är det avgörande att betona dina relevanta kompetenser och kunskaper i ditt CV och personliga brev. Genom att både beskriva och visa upp din expertis inom fastigheter kan du sticka ut från andra sökande. Här är några användbara tips:

  1. Anpassa ditt CV och personliga brev: Framhäv de färdigheter och erfarenheter som är direkt relevanta för fastighetsbranschen. Visa tydligt hur din bakgrund passar in i branschen och hur du kan bidra till dess framgång.
  1. Nätverka och följ branschtrender: Bygg upp ett professionellt nätverk inom fastighetsbranschen genom att delta i evenemang som mässor och seminarier. Håll dig väl informerad om de senaste trenderna och utvecklingen inom branschen, vilket visar på ditt engagemang och dina insikter.
  1. Utveckla viktiga egenskaper: För att bli en eftertraktad kandidat är det viktigt att utveckla egenskaper som drivkraft, stark kommunikationsförmåga och förmågan att trivas i en roll som kräver många kontakter och relationer. Dessa egenskaper kan göra dig mer attraktiv för arbetsgivare inom fastighetssektorn.
Se lediga jobb
Lediga jobb
Kontakta oss
Kontakt

Vanliga frågor och svar för dig som söker jobb

Hur stöttar ni mig i processen som kandidat?
White plus
Vi är med dig hela vägen. När du når intervjufasen hos oss kan du förvänta dig rådgivning och vägledning inför intervjun med våra uppdragsgivare, inklusive förberedelser kring potentiella frågor. Vi bidrar också med insikter om företagskulturen för att du ska kunna förbereda dig optimalt. Efter intervjun ger vi konstruktiv feedback baserad på vad vår uppdragsgivare har delat med oss.
Hur lång tid tar det tills jag får svar på min ansökan?
White plus
Svarstiden för din ansökan varierar beroende på den specifika positionen och vår nuvarande rekryteringsprocess. Vi strävar alltid efter att hålla dig välinformerad och kommunicera eventuella nästa steg så snabbt som möjligt. Om du vill få en uppfattning om svarstiden rekommenderar vi att du noga följer de ansökningsinstruktioner som ges. Om tidsramarna är oklara, tveka inte att höra av dig till oss efter 1–2 veckor för en uppdatering.
White plus
White plus