2024-04-24
Rollbeskrivningar

Jobba som uthyrare: Arbetsuppgifter, utbildning & lön

Uthyrarens roll är vital i fastighetsbranschen, där rätt matchning av lokal och hyresgäst är avgörande för långsiktig framgång. I den här artikeln får du en inblick i arbetsuppgifterna, den typ av utbildning som är lämplig, förväntade lönenivåer samt några nyckeltips för att bli en eftertraktad kandidat inom fastighetsuthyrning.

Vad gör en uthyrare?

Som uthyrare hanterar du hela uthyrningsprocessen, från visningar till kontraktsskrivning, och säkerställer att hyresgästerna trivs. Du bygger långsiktiga relationer och matchar rätt lokal med rätt hyresgäst.

Hur får jag ett jobb som uthyrare?

För att bli uthyrare bör du ha en utbildning inom fastighet eller försäljning samt god kännedom om fastighetsmarknaden. Personlig erfarenhet och nätverkande i branschen är ofta avgörande. God kommunikationsförmåga och kundserviceanda underlättar i rollen.

Lön uthyrare: Vad tjänar man som uthyrare?

Uthyrare arbetar med att hitta och hantera hyresgäster för fastigheter. En uthyrare kan förvänta sig en månadslön på cirka 35 000 till 45 000 SEK beroende på erfarenhet. Observera att dessa siffror, som grundar sig på officiella data från Statistiska centralbyrån (SCB), Unionen och genomförda rekryteringsuppdrag, är ungefärliga och kan variera över tid beroende på marknadsförhållanden och region.

Några tips på hur du kan sticka ut som kandidat inom fastighetsbranschen

För att bli en attraktiv kandidat inom fastighetsbranschen är det avgörande att betona dina relevanta kompetenser och kunskaper i ditt CV och personliga brev. Genom att både beskriva och visa upp din expertis inom fastigheter kan du sticka ut från andra sökande. Här är några användbara tips:

  1. Anpassa ditt CV och personliga brev: Framhäv de färdigheter och erfarenheter som är direkt relevanta för fastighetsbranschen. Visa tydligt hur din bakgrund passar in i branschen och hur du kan bidra till dess framgång.
  2. Nätverka och följ branschtrender: Bygg upp ett professionellt nätverk inom fastighetsbranschen genom att delta i evenemang som mässor och seminarier. Håll dig väl informerad om de senaste trenderna och utvecklingen inom branschen, vilket visar på ditt engagemang och dina insikter.
  3. Utveckla viktiga egenskaper: För att bli en eftertraktad kandidat är det viktigt att utveckla egenskaper som drivkraft, stark kommunikationsförmåga och förmågan att trivas i en roll som kräver många kontakter och relationer. Dessa egenskaper kan göra dig mer attraktiv för arbetsgivare inom fastighetssektorn.
Se lediga jobb
Lediga jobb
Kontakta oss
Kontakt

Vanliga frågor och svar för dig som söker jobb

Hur stöttar ni mig i processen som kandidat?
White plus
Vi är med dig hela vägen. När du når intervjufasen hos oss kan du förvänta dig rådgivning och vägledning inför intervjun med våra uppdragsgivare, inklusive förberedelser kring potentiella frågor. Dessutom ger vi dig insikter om företagskulturen för att du ska kunna förbereda dig optimalt. Efter intervjun ger vi konstruktiv feedback baserad på vad vår uppdragsgivare har delat med oss.
Hur lång tid tar det tills jag får svar på min ansökan?
White plus
Svarstiden för din ansökan varierar beroende på den specifika positionen och vår nuvarande rekryteringsprocess. Vi strävar alltid efter att hålla dig välinformerad och kommunicera eventuella nästa steg så snabbt som möjligt. Om du vill få en uppfattning om svarstiden rekommenderar vi att du noga följer de ansökningsinstruktioner som ges. Om tidsramarna är oklara, tveka inte att höra av dig till oss efter 1–2 veckor för en uppdatering.
White plus
White plus