2023-12-06
Rollbeskrivningar

Yrket som produktionschef: Arbetsuppgifter, utbildning & lön

Som produktionschef i infrastruktur- och anläggningssektorn ligger ansvaret för optimerade produktionsprocesser på dina axlar. Här går vi igenom vad en produktionschef gör mer specifikt, vilken utbildning som krävs samt aktuella lönenivåer för yrket. Vi bjuder också på några tips på hur du bäst positionerar dig för att sticka ut i branschen.

Vad gör en produktionschef?

Som produktionschef inom infrastruktur och anläggning är ditt ansvar att effektivt planera och hantera produktionsprocesserna på byggarbetsplatser. Dina uppgifter inkluderar att schemalägga arbetsinsatser, hantera arbetsstyrkan och utrustningen, övervaka produktionsflödet och se till att produktionen uppfyller tidplaner och kvalitetskrav. Du samarbetar nära platschefen för att säkerställa att produktionen är väl samordnad och att projektet genomförs enligt de givna riktlinjerna och målen.


Hur får jag ett jobb som produktionschef? Vilken utbildning krävs?

Säkra en position som produktionschef inom infrastruktur och anläggning genom att skaffa en relevant utbildning inom civilingenjörsvetenskap, kombinera den med praktisk erfarenhet på byggarbetsplatser och utveckla ledarskapsfärdigheter. Förstå vikten av säkerhetsprotokoll och kultur inom branschen samt skaffa eventuella nödvändiga säkerhetscertifieringar.

Lön produktionschef: Vad tjänar man som produktionschef?

En produktionschef har ansvar för att optimera produktionsprocesserna på byggarbetsplatsen. Lönen för en produktionschef kan variera beroende på erfarenhet och projektstorlek. En produktionschef kan tjäna mellan 45 000 och 85 000 SEK eller mer per månad. Observera att dessa, som grundar sig på officiella data från Statistiska centralbyrån (SCB), Unionen samt våra egna genomförda rekryteringsuppdrag, är ungefärliga och kan variera över tid beroende på marknadsförhållanden och region. Lönen kan också påverkas av individuella förhandlingar och förmåga att förhandla om löneförmåner och bonusar.

Några tips på hur du kan sticka ut som kandidat inom infrastruktur och anläggning

För att förstärka din ställning som en ledande kandidat inom infrastruktur och anläggning är det avgörande att belysa de särskilda färdigheter och erfarenheter du innehar inom detta område på ditt CV och i ditt personliga brev. Genom att tydligt presentera ditt engagemang och din expertis inom infrastruktur och anläggning, både i skrift och genom dina faktiska bedrifter, har du möjlighet att engagera potentiella arbetsgivare och skilja dig från övriga sökande.

Några värdefulla råd: 

  1. Anpassa ditt CV och personliga brev. Betonar de kompetenser och kunskap du har som är särskilt relevanta för tekniksektorn. Klargör hur din bakgrund och ditt kunnande kan vara avgörande för en organisations tekniska framsteg.
  2. Nätverka och håll dig informerad om branschens utveckling. Var aktiv inom teknikbranschen genom att delta i seminarier, konferenser och teknikmässor. Se till att kontinuerligt uppdatera dig om branschens senaste framsteg och innovationer, vilket understryker ditt engagemang och djupgående förståelse för sektorn.
  3. Förstärk dina personliga egenskaper. För att framstå som det självklara valet för arbetsgivare, lägg fokus på att vidareutveckla egenskaper som initiativtagande, skicklig kommunikation och din förmåga att driva tekniska projekt och förändringar.

Se lediga jobb
Lediga jobb
Kontakta oss
Kontakt

Hur stöttar ni mig i processen som kandidat?

Hur stöttar ni mig i processen som kandidat?
White plus
Vi är med dig hela vägen. När du når intervjufasen hos oss kan du förvänta dig: Rådgivning och vägledning inför intervjun med våra uppdragsgivare, inklusive förberedelser kring potentiella frågor. Insikter om företagskulturen för att du ska kunna förbereda dig optimalt. Efter intervjun ger vi konstruktiv feedback baserad på vad vår uppdragsgivare har delat med oss.
Hur lång tid tar det tills jag får svar på min ansökan?
White plus
Svarstiden för din ansökan varierar beroende på den specifika positionen och vår nuvarande rekryteringsprocess. Vi strävar alltid efter att hålla dig välinformerad och kommunicera eventuella nästa steg så snabbt som möjligt. Om du vill få en uppfattning om svarstiden rekommenderar vi att du noga följer de ansökningsinstruktioner som ges. Om tidsramarna är oklara, tveka inte att höra av dig till oss efter 1–2 veckor för en uppdatering.
White plus
White plus