Ansök här
REFERENSUPPDRAG - TJÄNSTEN ÄR TILLSATT

Avdelningschef fastighet till Enköping kommun

Avdelningschef fastighet till Enköping kommun
Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället för sina invånare. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka idéer vill du vara med och förverkliga?

Enköping befinner sig i en spännande tillväxtresa med ett blomstrande näringsliv, bostadsbyggande och nya stadsdelar som växer fram och har målsättningen att bli Årets Stadskärna senast 2025. Senaste fem åren har Enköping haft en stark befolkningsökning som motsvarar 5:e till 6:e snabbaste ökningstakten i Sverige. Enköping satsar även stort på miljön och är en av 23 svenska städer som är kopplade till EU programmet klimatneutralt Enköping 2030 – ett strategiskt innovationsprogram för klimatneutrala och hållbara städer. Enköpings ambition är att bli klimatneutrala 2030.

Ditt uppdrag som avdelningschef fastighet
I den här rollen kommer du ansvara för kommunens fastighetsavdelning med cirka 150 medarbetare. Fastighetsavdelningen är under förändring och ska med dig som ledare förflytta sig från en operativ enhet till en mer strategisk nivå. Fastighetsavdelningens ansvarsområden omfattar förvaltning av kommunens fastigheter så som skolor, omvårdnadsboenden, idrottsverksamhet och kontorslokaler. Som avdelningschef är det ditt uppdrag att genom strategiskt arbete, högt engagemang och tydlig kommunikation leda din avdelning mot uppsatta mål. Du kommer rapportera till förvaltningschefen.

Ditt uppdrag omfattar bland annat följande ansvarsområden:
 • Styra avdelningen mot uppsatta mål, både strategiska och taktiska
 • Ansvara för att utveckla medarbetare, arbetsmiljö och ekonomi
 • Ansvara för kommunens lokalförsörjning och lokalförsörjningsprocess
 • Utveckla och förvalta ett hållbart fastighetsbestånd i enlighet med politiska mål
 • Kvalitetssäkra, utveckla och driva avdelningen/verksamheten utifrån kundens/kommunens behov (samhällsbyggnadsflödets behov)
 • Leda underställda chefer och direktrapporterande medarbetare i gemensam strategisk riktning
 • Ingå i SBF:s ledningsgrupp
 • Delta i förvaltningens förändrings- och utvecklingsarbete
Är du den vi söker?
Vi söker dig som har ett stort driv, tycker om förändring och har en mycket god kommunikativ förmåga. Du har lätt för att skapa dig en helhetssyn och ta egna initiativ för att förändra och förbättra verksamheten du leder. Då du får ett stort ansvar för fastighets- och lokalförsörjningen är det viktigt att du är trygg i din kompetens. Du är affärsmässig och har vana av att arbeta strategiskt mot tydliga mål som går att följa upp. Du är strukturerad och självgående i ditt arbete och kan snabbt anpassa dig och prioritera mellan uppgifter när omständigheterna så kräver.  Du är social och tycker det är viktigt att alla trivs på arbetsplatsen. Vidare ser vi det som nödvändigt att du har förmågan att växla mellan strategiska, taktiska och operativa nivåer inom avdelningen för att åstadkomma förändring och nå förväntat resultat. Du har även god kännedom om hur det är att arbeta i komplexa och politiskt styrda organisationer.

Vi söker dig som har:
 • Relevant akademisk utbildning
 • Flera års erfarenhet som chef med personalansvar
 • Erfarenhet av att leda genom andra chefer
 • Mycket god kommunikationsförmåga och förhandlingsvana
 • Erfarenhet från fastighetsbranschen och förståelse för såväl strategiska som operativa frågor
 • Erfarenhet av förändringsarbete, processledning och utveckling
 • Tidigare erfarenhet av ekonomiskt ansvar, budget m.m
 • B-körkort
Det är meriterande om du har:
 • Erfarenhet från offentlig verksamhet
 • Erfarenhet av projektledningen och portföljstyrning
 • Erfarenhet av ledningsgruppsarbete
Vad kan Enköpings kommun erbjuda dig?
Vi kan erbjuda dig en helt ny och spännande roll där du genom både operativt och strategiskt arbete har möjlighet att vara med på en förändringsresa för både avdelningen och kommunen. Vi kan även erbjuda gemensamma aktiviteter, friskvårdsbidrag och friskvård på arbetstid som skapar en god stämning mellan medarbetarna på förvaltningen. Genom ett stort engagemang, god service och kunskap bidrar vi tillsammans till en hållbar och väl fungerande vardag nu och i framtiden för Enköpingsborna.

Om Samhällsbyggnadsförvaltningen
Samhällsbyggnadsförvaltningen består av avdelningarna Fastighet, Gata, park och trafik, Serviceutveckling, Plan, Mark och exploatering, Måltidsservice, Vatten och avlopp samt Stab.På förvaltningen jobbar ungefär 300 personer och vi har ett nära samarbete inom förvaltningen och med andra förvaltningar som jobbar med den fysiska samhällsutvecklingen för kommunen.

Ansök idag!
Den här rekryteringsprocessen hanteras av Isaksson Rekrytering & Bemanning, och Enköpings Kommuns önskan är att alla eventuella frågor går direkt till Isaksson Rekrytering & Bemannings rekryteringskonsult Ira Isaksson via telefon: 070-485 75 59 eller e-post: ira@isakssonrekrytering.se och Annika Loberg 073-531 75 82 eller e-post: annika@isakssonrekrytering.se

Vi arbetar med löpande urval – välkommen med din ansökan så snart som möjligt!
Ansök här
Titel
Avdelningschef fastighet
Stad
Enköping
Sista ansökningsdatum
22
-
12
-
21
Sektor
Privat
Branch
Fastighet
Tjänst
Heltid
Anställningsform
Rekrytering
Kontaktperson
Bild på kontaktperson
Ira Isaksson
Tipsa någon om jobbet