Ansök här
REFERENSUPPDRAG - TJÄNSTEN ÄR TILLSATT

Chef BREEAM till Sweden Green Building Council i Göteborg

Chef BREEAM till Sweden Green Building Council i Göteborg
Vi söker nu för vår kund Sweden Green Building Council:s (SGBC) räkning en driven ledare till tjänsten Chef BREEAM i Göteborg. Det här är en unik möjlighet att bli en del av Sveriges ledande organisation inom hållbart samhällsbyggande. Är du på jakt efter en tjänst där du får utveckla dina kunskaper inom miljö- och hållbarhetsfrågor kopplade till samhällsbyggnadssektorn – då kan det här vara något för dig. Välkommen med din ansökan redan idag!

Om tjänsten
SGBC befinner sig i en spännande utvecklingsfas och söker nu en erfaren ledare som vill vara med och förändra samhällsbyggnadssektorn genom hållbarhetsarbete och miljöcertifieringar av våra medlemmars och kunders fastigheter. Du kommer att ha det övergripande ansvaret för vårt specialistteam inom BREEAM. Ditt ansvar omfattar bland annat personalansvar, affärs- och verksamhetsplanering, budget- och prognosarbete och resultatuppföljning. Du ansvarar övergripande för systemens drift och försäljning samt initierar utveckling i samråd med Avdelningschef Certifiering.

Tjänsten som chef BREEAM utgår från vårt kontor i Göteborg där vi i dagsläget har fyra medarbetare och du kommer att vara kontaktperson för vårt medlemsnätverk Väst. Du kommer också ha ett nära samarbete med övriga chefer inom organisationen och vara en del av avdelningsledningen. Du rapporterar till Avdelningschef Certifiering.

Dina huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter är:

 • Övergripande ansvar över driften av miljöcertifieringssystem med driftoptimering samt identifiering och initiering av utvecklingsarbeten

 • Budget, uppföljning och prognos av ekonomin för certifieringssystemen

 • Ansvarig för att underhålla, utveckla och förbättra tjänster

 • Ansvarig för Tekniskt råd (tekniska utredningar) och Operativa råd (omvärldsbevakning) tillsammans med extern ordförande

 • Initiera och genomföra utbildnings-, sälj-, och marknadsföringsinsatser inom verksamhetsområdet i samråd med Avdelningschef Certifiering

 • Löpande arbetsledning och identifiering av resurs-, kompetensbehov och stödfunktioner inom verksamhetsområdet

 • Medverka vid rekrytering av nya medarbetare

 • Kommunicera och nätverka med intresserade kunder och medlemmar

 • Medverka vid webbinarier och presentera/delta vid externa evenemang.


Vem söker vi?
Vi söker dig som brinner för miljö- och hållbarhetsfrågor kopplade till samhällsbyggnadssektorn. Du arbetar gärna i team och har sedan tidigare erfarenhet av personalansvar. Dessutom är du utåtriktad, kvalitetsmedveten, prestigelös, initiativrik och lösningsorienterad. Det är viktigt att du är van att tänka på helheten och se övergripande samband.

Kompetensprofil

 • Relevant akademisk examen på högskolenivå

 • Hög kompetens inom verksamhetsområdet samt minst 10 års relevant arbetslivserfarenhet

 • God kompetens inom drift och förvaltning, inom energi- och installationskompetens, inom fastighetsutveckling samt god förståelse för byggprocessen.

 • Kompetens inom hållbart samhällsbyggande, miljö- och hållbarhetscertifieringar 

 • Erfarenhet som BREEAM AP eller assessor

 • Planering och uppföljning av större projekt eller verksamhetsstyrning.

 • God förmåga att uttrycka dig i svenska och engelska i tal och skrift.


Om Sweden Green Building Council
SGBC är Sveriges ledande organisation för hållbart samhällsbyggande. Vi arbetar aktivt för en god bebyggd miljö där hållbara lösningar efterfrågas och premieras. Våra medlemmar är företag och organisationer som vill utveckla och påverka bebyggelsen så att den blir mer hållbar. SGBC har sedan starten 2009 vuxit snabbt och har idag över 400 medlemmar och cirka 40 anställda i Stockholm och i Göteborg.
SBGC är medlem i världsorganisationen World Green Building Council (WGBC), en av världens största organisationer som arbetar med hållbarhet inom den byggda miljön. WGBC finns i 75 länder i alla världsdelar.

Vad vi erbjuder
På SGBC möts du av en kultur som är inkluderande och öppen. Vi är ett sammansvetsat team med många olika personligheter, alla med ett driv för miljö och klimat som har roligt tillsammans. Som medarbetare på SGBC erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, friskvårdstimme och självklart har vi kollektivavtal med tjänstepension och tillhörande försäkringar. Kontoret i Göteborg är centralt beläget i White Arkitekters kontor på Magasingatan, och kontoret i Stockholm är beläget vid Hornstull.

Facklig representant
SACO: Marika Gille, marika.gille@sgbc.se

Kontaktuppgifter och ansökan
Välkommen med din ansökan redan idag, då vi löpande arbetar med urval och intervjuer. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ira Isaksson 070-485 75 59. Ansökan kan endast ske via vår hemsida www.isakssonrekrytering.se och inte via mail. Detta är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Isaksson Rekrytering, du kommer anställas direkt hos SGBC.

Isaksson Rekrytering & Bemanning AB arbetar över hela Sverige med rekrytering och uthyrning av kompetent personal främst inom fastighet, teknik, energi, bygg samt ekonomi/administration. Isaksson Rekrytering & Bemanning är ett auktoriserat bemanningsbolag hos Kompetensföretagen-Svenskt Näringsliv-Almega. Vi är även medlemmar i Byggföretagen, (före detta BI). För mer information besök https://www.isakssonrekrytering.se

Ansök här
Titel
Chef BREEAM
Stad
Göteborg
Sista ansökningsdatum
23
-
06
-
04
Sektor
Privat
Branch
Fastighet
Tjänst
Heltid
Anställningsform
Rekrytering
Kontaktperson
Bild på kontaktperson
Ira Isaksson
Tipsa någon om jobbet