Ansök här
REFERENSUPPDRAG - TJÄNSTEN ÄR TILLSATT

Chef för allmän plats – park, gatu och trafik till Enköping Kommun

Chef för allmän plats – park, gatu och trafikverksamheten till Enköping Kommun
Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället för sina invånare. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka idéer vill du vara med och förverkliga?

Enköping befinner sig i en spännande tillväxtresa med ett blomstrande näringsliv, bostadsbyggande och nya stadsdelar som växer fram och har målsättningen att bli Årets Stadskärna senast 2025. Senaste fem åren har Enköping haft en stark befolkningsökning som motsvarar 5:e till 6:e snabbaste ökningstakten i Sverige. Enköping satsar även stort på miljön och är en av 23 svenska städer som är kopplade till EU programmet klimatneutralt Enköping 2030 – ett strategiskt innovationsprogram för klimatneutrala och hållbara städer. Enköpings ambition är att bli klimatneutrala 2030.

Ditt uppdrag som Chef för allmän plats – park, gatu och trafikverksamheten
Enköpings kommun prioriterar sina chefer och ledare, vi tror att bra ledare är den enskilt viktigaste faktorn för att attrahera nya medarbetare och för att få befintliga medarbetare att vilja fortsätta utvecklas tillsammans med oss.  

Verksamheten som du kommer att vara en del av och leda består av enheterna Park och natur, Gata och projekt samt  Trafik och mobilitet och har cirka 50 medarbetare. Enköpings kommun är parkernas stad och i rollen som verksamhetschef för allmän plats kommer du bland annat vara med och leda och utveckla Enköpings arbete med mobility management, det vill säga förflyttning av medborgare med fokus på de hållbara alternativen buss- och cykeltransport. Du kommer vidare vara en del av och skapa förutsättningarna för Enköpings pågående och framtida parkprojekt, bland annat kommunens största årliga evenemang – Trädgårdsdagen. Trädgårdsdagen lockar cirka 20 000 besökare under en dag. Som verksamhetschef är du direkt placerad under förvaltningschefen.

Ditt uppdrag omfattar bland annat följande arbetsuppgifter och ansvarsområden:
 • Styra verksamheten mot uppsatta mål, såväl politiska som strategiska och taktiska
 • Ansvar för att kvalitetssäkra, utveckla och driva verksamheten och dess enheter mot politiska mål och förväntad samhällsbyggnadsutveckling.
 • Vara delaktig i att driva kommunövergripande samhällsutveckling
 • Arbeta med hållbarhetsfrågor inom ditt verksamhetsområde, både operativt och strategiskt
 • Kompetensutveckla de personella resurserna, innefattande att leda underställda chefer och direktrapproterade medarbetare i gemensam strategisk riktning 
 • Ansvara för och utveckla ekonomistyrningen inom verksamhetsområdet
 • Ingå i Samhällsbyggnadsförvaltningens ledningsgrupp
 • Delta i utvecklingsarbetet för förvaltningen och för samhällsbyggnadsprocessen
 • Benchmarka verksamhetsområdet
Är du den vi söker?
Vi söker dig som har stora framtidsvisioner, tycker om förändring och har en mycket god förmåga att se till helheten. Du är kommunikativ och har lätt för att samarbeta. Du är affärsmässig, ser alltid till kundens perspektiv och trivs med att arbeta mot tydligt uppsatta mål. Du är självgående i ditt ledarskap och tar gärna egna initiativ för att förändra och förbättra verksamheten du leder. Vidare ser vi det som nödvändigt att du har förmågan att växla mellan strategiska, taktiska och operativa nivåer inom ditt verksamhetsområde för att åstadkomma förändring och nå förväntat resultat. Du har även god kännedom om hur det är att arbeta i komplexa och politiskt styrda organisationer.

Vi söker dig som har:
 • God förståelse av, och gärna branscherfarenhet inom infrastruktur
 • Relevant akademisk utbildning för rollen, ingenjör
 • Flerårig chefserfarenhet och gärna att leda andra chefer
 • Förändringsledning
 • Ekonomi- och investeringsstyrning
 • God kommunikationsvana, såväl intern som extern
 • Tidigare erfarenhet från offentlig verksamhet
 • Förhandlingsvana
 • Kunskap om hållbarhetsfrågor
 • B-körkort
Det är meriterande om du har:
 • Erfarenhet av processledning och utveckling inom samhällsbyggnadsområdet
 • Kunskap om LOU

Vad kan Enköpings kommun erbjuda dig?
Vi kan erbjuda dig en spännande roll där du genom både operativt och strategiskt arbete har möjlighet att vara med på en förändringsresa för både verksamhetsområdet och kommunen. Vi kan även erbjuda gemensamma aktiviteter, friskvårdsbidrag och måbratid på arbetstid som skapar en god stämning mellan medarbetarna på förvaltningen. Genom ett stort engagemang, god service och kunskap bidrar vi tillsammans till en hållbar och väl fungerande vardag nu och i framtiden för Enköpingsborna.

Om Samhällsbyggnadsförvaltningen
Samhällsbyggnadsförvaltningen består av verksamheterna Strategisk planering, Mark och exploatering, Fastighet, Allmän plats med park, gata och trafik, Vatten och avlopp, Måltidsservice samt Stab. På förvaltningen jobbar ungefär 400 personer och vi har ett nära samarbete inom förvaltningen och med andra förvaltningar som jobbar med den fysiska och tekniska samhällsutvecklingen för kommunen.

Ansök idag!
Den här rekryteringsprocessen hanteras av Isaksson Rekrytering & Bemanning, och Enköpings kommuns önskan är att alla eventuella frågor går direkt till Isaksson Rekrytering & Bemannings rekryteringskonsult Annika Loberg 073-531 75 82 eller e-post: annika@isakssonrekrytering.se. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Vi arbetar med löpande urval – välkommen med din ansökan så snart som möjligt!
Ansök här
Titel
Chef för allmän plats – park, gatu och trafikverksamheten
Stad
Enköping
Sista ansökningsdatum
23
-
03
-
12
Sektor
Offentlig
Branch
Fastighet
Tjänst
Heltid
Anställningsform
Rekrytering
Kontaktperson
Bild på kontaktperson
Annika Loberg
Tipsa någon om jobbet