Ansök här
REFERENSUPPDRAG - TJÄNSTEN ÄR TILLSATT

Drifttekniker till Sophiahemmet i Stockholm

Vill du arbeta i en anrik och vänlig arbetsmiljö där du får bidra till människors hälsa?  Här förvaltar vi ca 40 000 kvm fantastiska hus med en spännvidd från 1800-talet till nutid. Vi ser långsiktigt på vårt fastighetsarbete och bygger inte bara för idag utan även för nästkommande generationer med siktet inställt på vårt 200-årsjubileum 2089. Sophiahemmet söker nu en kunnig drifttekniker med ansvar för att leverera förstklassiga fastigheter till värde för besökare, vårdgivare och högskola.

Varför Sophiahemmet?
Sophiahemmet är en arbetsplats som står för hög professionalism och integritet. Vi verkar i en anrik och prestigelös miljö inom vård, utbildning och forskning på högsta nivå. Till denna verksamhet levererar vi en förstklassig fastighetsförvaltning. Vi erbjuder dig ett ansvarsfullt arbete kopplat till förtroende och mandat med stor möjlighet att påverka. Vi ser långsiktigt på vårt fastighetsarbete och bygger inte bara för idag utan även för nästkommande generationer. Som anställd hos oss får du trygga anställningsvillkor och förmåner såsom friskvård, hälsoundersökningar och lunchkort. För mer information besök https://sjukhus.sophiahemmet.se. 

Ditt uppdrag som drifttekniker
Din roll är att ansvara för den dagliga driften i våra byggnader. Du är ofta kundens första kontakt avseende driftsfrågor och är den som säkerställer en god kundupplevelse. Detta gör du inom ramen för Sophiahemmets värdegrund: professionalism, engagemang, tillgänglighet och tradition. Du ansvarar för vår serviceleverens gentemot våra hyresgäster och dina arbetsuppgifter inkluderar högt och lågt, operativt och strategiskt. Arbetsuppgifterna inkluderar bland annat felavhjälpande och felsökning av våra tekniska system, medverka vid planering av förebyggande- och planerat underhåll, medverka vid projekt och vara en engagerad och inkluderande kollega.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Du kommer att arbeta aktivt med felanmälan, återrapporteringar
 • Kontakter och uppföljning av entreprenörer, daglig kontakt och uppföljningar med våra nära knutna underentreprenörer
 • Arbeta med SBA, brandlarm, lås, larm och passagesystem
 • Arbeta med reservkraft och göra reservkraftsprov
 • Självständigt ansvara och genomföra mindre projekt
 • Du kommer att medverka till utveckling och ständiga förbättringar
 • Hantera fakturor
 • Handläggning av myndighetsbesiktningar och kontroller och tillse att åtgärder blir utförda
 • Arbete med miljö- och hållbarhet
 • Utföra ronderingar
Vem söker vi för tjänsten?
Arbetet kräver att du är självgående, prestigelös och har god samarbetsförmåga. Du har ett ekonomiskt tänk och söker alltid efter nya vägar till förbättring. Sophiahemmets primära verksamhet är att leverera en förstklassig vård och bästa möjliga utbildning för studenter vid högskolan. Det är därför viktigt att du förstår byggnaders roll och förvaltningsfunktion i en serviceorganisation. Du är noggrann och strukturerad och har bra administrativ förmåga och god IT-kunskap. Då förvaltningen är under utveckling är det bra att du är van vid processorienterat arbete och har ett intresse för den digitalisering som är på väg för oss alla. Som person är du serviceinriktad, noggrann och hjälpsam. Du ser långsiktigt på dina insatser och tycker att lojalitet är en självklarhet, mot såväl dina arbetsuppgifter som kollegor. Sophiahemmet tillämpar sex månaders provanställning samt beredskapstjänstgöring.

Vi söker dig som har följande kvalifikationer och erfarenheter:
 • Vi vill att du har minst fem års erfarenhet som drifttekniker, gärna i sjukhusmiljö
 • Relevant utbildning inom fastighetsteknik eller drift alternativt motsvarande yrkeserfarenhet
 • Goda kunskaper om funktioner och systemsamverkan
 • Goda kunskaper om bl.a. styr- och reglerteknik, VVS, el, reservkraft, kyla och ritningshantering
 • Goda kunskaper inom svagström och felsökning av porttelefoner och svagströmssystem, patient tv och larm
 • Kunna läsa driftbilder, driftkort, flödesschema och ritningar
Vi ser det som meriterande om du har kunskap om medicinska gaser, starkström, nödkraft och projektledning. Samt har kunskap anläggningsskötare i brandlarm och sprinkler.

Kontaktuppgifter och ansökan
Den här rekryteringsprocessen hanteras av Isaksson Rekrytering för Sophiahemmet. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Isaksson Rekryterings rekryteringskonsult Josefin Chapovalova på telefonnummer: 076-000 11 97. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. Sista ansökningsdag är 30 november 2023 men urvalet sker löpande. Välkommen med din ansökan så snart som möjligt.

Om Sophiahemmet
Sophiahemmet ideell förening bedriver sjukvård, utbildning och forskning i nära samverkan sedan 1884. Inom Sophiahemmet AB, ett helägt dotterbolag till Sophiahemmet ideell förening, ingår Sophiahemmet Sjukhus som bedriver högkvalitativ specialistvård i samverkan mellan ett trettiotal självständiga vårdgivare. Därutöver ingår även Sophiahemmets affärsområde fastighet med uppdrag att ansvara för drift och utveckling av sjukhusets fastigheter och tjänster till områdets hyresgäster. Sophiahemmet Högskola är en ledande aktör inom utbildning och forskning inom hälsa, vård och omsorg. Högskolan erbjuder utbildning på grund-, avancerad och forskarnivå. Arbetet på Sophiahemmet vägleds av följande värdegrund; Professionalism, Engagemang, Tillgänglighet och Tradition. Verksamheterna är belägna på Valhallavägen i Stockholm.
Ansök här
Titel
Drifttekniker
Stad
Stockholm
Sista ansökningsdatum
23
-
11
-
30
Sektor
Privat
Branch
Fastighet
Tjänst
Anställningsform
Kontaktperson
Bild på kontaktperson
Josefin Chapovalova
Tipsa någon om jobbet