Ansök här
REFERENSUPPDRAG - TJÄNSTEN ÄR TILLSATT

Heimstaden söker en affärsinriktad Regionchef till Region Mitt

Är du en affärsinriktad ledare med passion för fastighetsförvaltning och ekonomisk lönsamhet? Har du en gedigen fastighetsbakgrund och drivs av ständig förbättring? Då kan du vara rätt person för en nyckelroll i vår verksamhet.

Vi söker en Regionchef till Region Mitt, en region som består av 7,300 lägenheter, 50 anställda, tre lokala förvaltningskontor (Linköping, Norrköping och Katrineholm) och ett fastighetsvärde om cirka 12 mdkr.

Vad är dina viktigaste arbetsuppgifter som regionchef?
Som Regionchef kommer du att vara ansvarig för regionens resultat av vår långsiktiga strategi samt kortsiktiga fokusområden. Du kommer att spela en nyckelroll i att säkerställa affärsdriven förvaltning med fokus på ekonomisk lönsamhet och genom professionell förvaltning skapa rätt förutsättningar för nöjda kunder. Dina huvudsakliga ansvarsområden inkluderar:
 
 • Affärsdriven förvaltning: Optimera kassaflöden och fastighetsvärden med ett långsiktigt perspektiv. Aktivt identifiera hyrespotential och kostnadsbesparingar, samt genomföra väl avvägda underhållsprojekt och smarta investeringar.
 
 • Affärsplaner och uppföljning: Ansvara för att ta fram affärsplan (budget) och följa upp resultat månadsvis mot detta styrdokument. Delta aktivt i långsiktiga strategiska beslut såsom portföljoptimering.
 
 • Kundnöjdhet och fastighetsägarensansvar: Säkerställa att vi levererar trivsamma boenden till våra hyresgäster genom att det är helt, rent och funktionellt i och omkring husen. Säkerställa att alltid uppfyller fastighetsägarens ansvar, såsom systematiskt brandskyddsarbete och elsäkerhet.
 
 • Engagerad arbetsplats: Skapa en arbetsplats där engagemang, tydlighet och samarbete skapar en attraktiv miljö. Säkerställa att alla medarbetare vet vad som förväntas av dem, samtidigt som det finns en stor portion tillit. Uppmuntra nytänkande och egna initiativ.

Rollen rapporterar till Head of Operations som utgår från vårt huvudkontor i Malmö och du kommer utgå från kontoret i Linköping eller Norrköping. Resor förekommer; främst till de olika lokalkontoren runt om i regionen men även runt om i landet.

Vår drömkandidat har:
 • Erfarenhet av ledarskap inom fastighetsbranschen helst från en liknande roll, en bakgrund inom bostadssegmentet är meriterande
 
 • Stark affärsförståelse, ett gediget intresse för fastigheter och erfarenhet av ekonomisk styrning samt budgetarbete.
 
 • Förmåga att identifiera och genomföra kostnadsbesparingar och intäktsökningar.
 
 • Erfarenhet av att arbeta med långsiktiga strategiska beslut och portföljoptimering.
 
 • Förmåga att skapa en engagerad och motiverad arbetsplats där medarbetarna trivs och presterar på topp.
 
 • Högskole- eller universitetsexamen med inriktning inom fastighetsteknik, förvaltning, finans/ekonomi eller liknande.
 
 • Van användare av Office-paketet, ekonomisystem och meriterande om du arbetat i Vitec eller något liknande fastighetssystem.
 
 • Behärskar du svenska och engelska i både tal och skrift och har B-körkort.
 
 • Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och din ledarskapsförmåga. Du behöver vara noggrann, strukturerad och organiserad.

Vad kan vi erbjuda dig?
 • En dynamisk och utmanande nyckelroll hos Sveriges största bostadsbolag
 
 • Möjlighet att påverka och utveckla en hel region
 
 • Ett engagerat och kompetent team att leda och utveckla
 
 • Konkurrenskraftiga villkor och förmåner
 
 • Frihet under ansvar och möjlighet till visst hybridarbete
 
 • Då inte bara vi ska välja dig, utan vi ska välja varandra har slutkandidater även möjlighet att ta referenser på sin nya chef - en transparens vi förordar och tror mycket på!

Välkommen med din ansökan! 
Vi kommer arbeta löpande med urvalet och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut den 21 juni. Vänta därför inte med din ansökan. På grund av GDPR tar vi inte emot några ansökningar via mejl.

Övrigt
Våra värderingar är viktiga för oss; Care, Share och Dare. Här har alla våra medarbetare ansvar för att dessa genomsyras i vardagen, i både smått och stort. Läs gärna mer om vad våra medarbetare tycker om hur det är att jobba hos oss: Jobba hos oss.  Vi är också stolta över att ha fått utmärkelsen Karriärföretag 2024 för tredje året i rad. Motiveringen till varför Heimstaden anses vara en attraktiv framtida arbetsgivare kan du läsa mer om här: Årets karriärföretag 2024.

För att matchningen oss emellan ska bli så bra som möjligt har vi på Heimstaden valt att inte längre be om några personliga brev i din ansökan. Uppfyller du skallkraven får du göra ett personlighetstest och ett problemlösningstest. Testerna hjälper oss att kunna matcha rätt person med rätt jobb. På detta sätt ökar vi chansen för att du som blir anställd kommer att trivas hos oss och att du har rätt förutsättningar för att lyckas i din roll. 

Som en del av vår rekryteringsprocess genomför vi en bakgrundskontroll innan anställning. Vi ber dig därför att se över ditt CV innan du skickar din ansökan till oss. Vår samarbetspartner 2Secure utför bakgrundskontrollen. Läs mer på www.2secure.se.

För oss är det av stor vikt att du som kandidat känner dig inkluderad och trygg under hela rekryteringsprocessen. Vi arbetar därför kontinuerligt för att hålla dig uppdaterad så långt som möjligt under processens gång.

Heimstaden Bostad är för övrigt ett av Europas ledande bostadsfastighetsbolag med cirka 2,000 medarbetare, 160,000 bostäder i nio länder och ett fastighetsvärde om 331 mdkr. Sverige är den största marknaden inom koncernen med sammanlagt nästan 48,000 lägenheter och 90 mdkr i fastighetsvärde.
Ansök här
Titel
Regionchef
Stad
Linköping
Sista ansökningsdatum
24
-
07
-
07
Sektor
Privat
Branch
Fastighet
Tjänst
Heltid
Anställningsform
Rekrytering
Kontaktperson
Bild på kontaktperson
Ira Isaksson
Tipsa någon om jobbet