Ansök här
REFERENSUPPDRAG - TJÄNSTEN ÄR TILLSATT

Projektcontroller till Stockholmshem

Är du redo för en spännande utmaning och vill vara med och påverka Stockholms framtid? Stockholmshem, ett av landets största bostadsföretag, söker dig som vill vara en del av vår förändringsresa. Med över 28 000 lägenheter och 60 000 hyresgäster har vi i över 80 år skapat hem och bostadskvarter åt stockholmarna. Som en trygg och stabil arbetsgivare erbjuder vi möjligheten att arbeta med både nyproduktion och ombyggnad i några av Stockholms största projekt. Här värdesätter vi din förmåga att skapa goda relationer med kollegor över avdelningsgränserna. Bli en del av vårt team och hjälp oss bygga framtidens Stockholm!

Ditt uppdrag
Som en del av vår enhet Controlling har du en nyckelroll i att hantera bolagets centrala budget- och prognosarbete samt att utforma nyckeltal för styrning. Vår controllerenhet stöttar hela Stockholmshems verksamhet i ekonomifrågor, och ditt arbete blir centralt i denna process. Du kommer att vara en del av ett team på sex personer som ansvarar för uppföljning av verksamheten, projektredovisning, investeringskalkyler och fastighetsvärdering. Vår verksamhet styrs genom nyckeltal och budget.

Du rapporterar direkt till chefen för Controlling. För närvarande är vår arbetsplats belägen på Södermalm, men vid årsskiftet 2024/2025 flyttar vi till vårt nya, moderna kontor i Skärholmens Centrum.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Säkerställa ett professionellt och affärsmässigt arbete inom ekonomiområdet
 • Tillhandahålla stöd till projektledaren för att styra projektet mot uppsatta finansiella mål
 • Ekonomisk avstämning av utfall och prognos tillsammans med projektet
 • Sammanställa underlag för budget och treårsplan gällande investeringar kopplat till ny- och ombyggnad
 • Ge expertstöd och rådgivning till verksamheten gällande projektekonomi
 • Arbeta med förbättringsarbete, struktur och nya arbetssätt inom ekonomisk uppföljning kopplat till projekt
Är du den vi söker?
Som Projektcontroller kommer du att vara en stödfunktion för övrig organisation och därför är det viktigt att du är lyhörd och inlyssnande för deras behov. Som person är du kommunikativ och har ett pedagogiskt förhållningssätt, med en förmåga att kommunicera finansiell data på ett lättförståeligt sätt. Vidare är du van vid att driva förändringsarbete och räds inte för att ta egna initiativ. Våra värdeord, utveckling, omtanke och handlingskraft visar oss hur vi ska vara, tänka och handla i olika situationer. Vi strävar hela tiden efter att göra varandra bättre. I detta blir du en viktig pusselbit.

Vi söker dig som har följande erfarenheter och kvalifikationer:
 • Högskoleutbildning alternativ motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Minst 3 års erfarenhet från en liknande roll
 • God analytisk förmåga och erfarenhet av att arbeta med komplex data
 • Mycket goda kunskaper i Excel
 • Goda datakunskaper
 • Vidare är du van vid att skifta fokus mellan detaljer och övergripande nivå.
   
Har du dessutom arbetat som Projektcontroller inom fastighetsbranschen och har god förståelse för beräkningsgrunderna är detta starkt meriterande.

Kontaktuppgifter och ansökan
I detta rekryteringsuppdrag samarbetar Stockholmshem med Isaksson Rekrytering. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta senior rekryteringskonsult Ira Isaksson på 070 – 485 75 59. Välkommen med din ansökan på vår hemsida redan idag då vi intervjuar och anställer kandidater löpande. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. Varmt välkommen med din ansökan!

Isaksson Rekrytering & Bemanning AB arbetar över hela Sverige med rekrytering och uthyrning av kompetent personal främst inom fastighet, bygg och teknik. Isaksson Rekrytering & Bemanning är ett auktoriserat bemanningsbolag hos Kompetensföretagen-Svenskt Näringsliv-Almega. Vi är medlemmar i Byggföretagen, (f.d. BI). För mer information https://www.isakssonrekrytering.se
Ansök här
Titel
Projektcontroller
Stad
Skärholmen
Sista ansökningsdatum
24
-
07
-
07
Sektor
Offentlig
Branch
Fastighet
Tjänst
Heltid
Anställningsform
Rekrytering
Kontaktperson
Bild på kontaktperson
Ira Isaksson
Tipsa någon om jobbet