Ansök här
REFERENSUPPDRAG - TJÄNSTEN ÄR TILLSATT

Vatten & Avloppschef (VA-chef) till Enköping kommun

Vatten & Avloppschef (VA-chef) till Enköping kommun
Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället för sina invånare. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka idéer vill du vara med och förverkliga?

Enköping befinner sig i en spännande tillväxtresa med ett blomstrande näringsliv, bostadsbyggande och nya stadsdelar som växer fram och har målsättningen att bli Årets Stadskärna senast 2025. Senaste fem åren har Enköping haft en stark befolkningsökning som motsvarar 5:e till 6:e snabbaste ökningstakten i Sverige. Enköping satsar även stort på miljön och är en av 23 svenska städer som är kopplade till EU programmet klimatneutralt Enköping 2030 – ett strategiskt innovationsprogram för klimatneutrala och hållbara städer. Enköpings ambition är att bli klimatneutrala 2030.

Ditt uppdrag som Vatten & Avloppschef (VA-chef)
I rollen som VA-chef ansvarar du för medarbetare, arbetsmiljö och ekonomi inom ditt verksamhetsområde. Du kommer att ha en viktig roll i utvecklingen av Enköpings kommuns VA-verksamhet och medverka till att utveckla kommunens samhällsbyggnadsprocess. Du kommer att leda såväl erfarna chefer som förstagångschefer inom ramen för din roll som VA-chef. Kommunen har nyligen inlett två större projekt inom ditt verksamhetsområde som du kommer att ha ett övergripande ansvar för; byggande av ett nytt avloppsreningsverk samt byggande av ett vattenverk med dricksvatten från Västerås. Som verksamhetschef är du direktplacerad under förvaltningschefen.
                                                                                                              
Ditt uppdrag omfattar bland annat följande ansvarsområden:
  • Utveckla kommunens VA-verksamhet
  • Medverka i och utveckla kommunens samhällsbyggnadsprocess
  • Driva hållbarhetsarbete med samhällsbyggnad och kommunövergripande mål i fokus (50% av arbetstiden)
  • Styra verksamheten mot uppsatta mål, såväl politiska som strategiska och taktiska
  • Kvalitetssäkra, utveckla och driva verksamhetsområdet utifrån kollektivets/kommunens behov
  • Kompetensutveckla de personella resurserna med hjälp av enhetschefer och teamledare
  • Leda underställda chefer och direktrapporterande medarbetare i gemensam strategisk riktning
  • Tydligt kommunicera både internt samt externt
  • Benchmarka verksamhetsområdet
  • Ingå i Samhållsbyggnadsförvaltning ledningsgrupp
  • Delta i utvecklingsarbetet för hela förvaltningen
  • Samverka med andra kommuner och organ för att uppnå bästa resultat av projekten och VA-verksamheten inom Enköpings kommun
Är du den vi söker?
Vi söker dig som är kommunikativ, självgående och initiativtagande i ditt ledarskap. Du har ett stort driv, tycker om förändring och trivs i rollen som ledare. Du har lätt för att skapa dig en helhetssyn och ta egna initiativ för att förändra och förbättra verksamheten du leder. Du är affärsmässig och har vana av att arbeta strategiskt mot tydliga mål som går att följa upp. Du är strukturerad och självgående i ditt arbete och kan snabbt anpassa dig och prioritera mellan uppgifter när omständigheterna så kräver.  Du är social och tycker det är viktigt att alla trivs på arbetsplatsen. Vidare ser vi det som nödvändigt att du har förmågan att växla mellan strategiska, taktiska och operativa nivåer inom avdelningen för att åstadkomma förändring och nå förväntat resultat. Du har även god kännedom om hur det är att arbeta i komplexa och politiskt styrda organisationer.

Vi söker dig som har:
  • Relevant akademisk utbildning
  • Flerårig arbetslivserfarenhet med relevant inriktning, gärna inom VA
  • Flerårig chefserfarenhet
  • Erfarenhet av att leda andra chefer
  • Flerårig erfarenhet av offentlig verksamhet och politiska forum
  • Mycket god kommunikationsförmåga och förhandlingsvana
  • Erfarenhet av förändringsarbete, processledning och kompetensutveckling av personal
  • Kunskap om VA-lagstiftning
  • Tidigare erfarenhet av ekonomistyrning
  • B-körkort
Det är meriterande om du har:
  • Erfarenhet av hållbarhetsarbete, gärna såväl operativt som strategiskt
  • Erfarenhet av ledningsgruppsarbete
Vad kan Enköpings kommun erbjuda dig?
Vi kan erbjuda dig en helt ny och spännande roll där du genom både operativt och strategiskt arbete har möjlighet att vara med på en förändringsresa för både avdelningen och kommunen. Vi kan även erbjuda gemensamma aktiviteter, friskvårdsbidrag och måbratid på arbetstid som skapar en god stämning mellan medarbetarna på förvaltningen. Genom ett stort engagemang, god service och kunskap bidrar vi tillsammans till en hållbar och väl fungerande vardag nu och i framtiden för Enköpingsborna.

Om Samhällsbyggnadsförvaltningen
Samhällsbyggnadsförvaltningen består av verksamheterna Strategisk planering, Mark och exploatering, Fastighet, Allmän plats med park, gata och trafik, Vatten och avlopp, Måltidsservice samt Stab. På förvaltningen jobbar ungefär 400 personer och vi har ett nära samarbete inom förvaltningen och med andra förvaltningar som jobbar med den fysiska och tekniska samhällsutvecklingen för kommunen

Ansök idag!
Den här rekryteringsprocessen hanteras av Isaksson Rekrytering & Bemanning, och Enköpings Kommuns önskan är att alla eventuella frågor går direkt till Isaksson Rekrytering & Bemannings rekryteringskonsult Ira Isaksson via telefon: 070-485 75 59 eller e-post: ira@isakssonrekrytering.se. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.  

Vi arbetar med löpande urval – välkommen med din ansökan så snart som möjligt!
Ansök här
Titel
VA-chef
Stad
Enköping
Sista ansökningsdatum
23
-
06
-
29
Sektor
Offentlig
Branch
Fastighet
Tjänst
Heltid
Anställningsform
Rekrytering
Kontaktperson
Bild på kontaktperson
Ira Isaksson
Tipsa någon om jobbet